Неизвестни лица  изпратиха в петък шокиращи имейли, заплашващи с бомбени

...
Неизвестни лица  изпратиха в петък шокиращи имейли, заплашващи с бомбени
Коментари Харесай

Серия от заплашителни имейли към училища в Кипър

Неизвестни лица  изпратиха в петък шокиращи имейли, заплашващи с бомбени офанзиви доста кипърски учебни заведения, което провокира огромна интервенция по евакуация на възпитаници на острова, оповестява Българска телеграфна агенция.

Заплахите, които по-късно бяха оповестени от няколко медии, също съдържаха закани като " ще ви прережем вратовете “ и " ще ви удавим в кръвта ви “, които полицията категоризира като имащи ислямистки генезис. Съобщенията са получени от съвсем всички начални и междинни учебни заведения, както и някои детски градини, съобщи полицейският представител Христос Андреу по кипърското радио. " Извършихме евакуацията умерено. Досега не е намерено взривно устройство ", сподели Андреу.

Много уплашени родители изведоха децата си от учебните заведения, оповестяват медиите. Заплахите се базират на  ислямския закон или шериата, който съгласно създателя на известието изисква наказване на всички неверници. Според полицията опасността е написана на неприятен гръцки и наподобява е преведена онлайн. Службите за сигурност се пробват да открият от кое място са изпратени писмата.

Остава неразбираемо за какво Кипър внезапно се оказва изложен на ислямистки закани. Малката островна република от Европейски Съюз е дом на доста израелски жители, само че също по този начин и на доста бежанци от Близкия изток. Никозия поддържа положителни връзки както с Израел, по този начин и с арабския свят. По искане на кипърското държавно управление през последните месеци неведнъж са изпращани с кораби филантропични доставки до страдащото население в линията Газа, отбелязва организацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР